Další jarní nesnáze

Jaro se nám pěkně rozběhlo ale mě se stále nějak nechce dařit v lovech s foťákem. Koncem dubna jsem se věnoval ještě muflonům, ovšem i to drhlo. Sice jsem je třikrát přistihl na horních loukách, ale vždy bylo něco špatně. Buď hustá mlha nebo alespoň opar, ovšem co hůř, vždy si zvolili mufloni k pastvě místo ne právě fotogenické. Nicméně pár fotek vzniklo a já se konečně setkal po roce s Šaškem.



A Šaška mám tady. Dokonce se mi usadila v hlavě myšlenka, že jeden mladý muflon je mu nápadně podobný. Ale možná jen má domněnka;o)



Muflonky s mladými mi dvakrát unikly, ani se mi nechce psát, co jsme zoral. A tak jsme se začal soustředit na " vnitro" lovy, tedy paseky a les. Ale tam to stále vypadá, že tam snad nic nežije. Jsem vděčný, když tu a tam potkám otrhanou srnu. Vysoká mi jednou zdrhla, prasata - 3 bachyně se selaty se mi producírovali 10 m vedle auta, takže aspoň pěkná podívaná.



Co však potkávám často, to je jsou ptáčci. Za některými si specielně zajedu k vodě, většinou marně. Jen jednou se mi dosltal ledňáček do hledáčku, musel jsem složitě proostřovat skrz kmínky a větvičky.



Ostatni opeřence potkávám v lese a je jich docela slušný výčet. Některé druhy musím určit až doma na Googlu:o)



Dokonce jsem náhodou objevil hnízdní dutinku malého šoupálka, je ve staré trouchnivějící bříze. A při tomto pozorování jsem zjistil, že o kus výš hnízdí jiný druh, lejsek šedý ) tady musel pomoci ten strejda Google)



A taky už začaly bláznit kukačky a ještě cosi na stromě mám cvaknutého.



Abych prezentoval přesně mou nebohou situaci, popíšu ve zkratce dnešní ráno: Jelení cesta - nic, nic a najednou pohyb daleko vpředu...



Zkusil jsem jít v patách...a přesně tak to dopadlo, fotka v patách a pak odbočka do paseky.



A v ten moment mi začal nadávat srnec, o němž jsme neměl páru, přesto, že byl v nízké pasece. Za půl hodiny jsem na horních loukách a tam vidím 67 kusů mufloní zvěře. 250 m daleko v ploše a k tomu tetelení vzduchu. A do toho třesk toulců, skákání, mečení muflončat...bez možnosti focení. Tak takhle já to mám teď;o) ..zase!

  1. Je to celé moc pěkné, jelikož mám ráda ptactvo, tak jsem se u fotek opravdu pokochala. Vyfotit šoupálka je umění a na lejska se vždy těším. Veverka a mlynaříci jsou luxusní , fotka lišky na Jelení cestě je super a srnka s jazýčkem nemá chybu. Ale i ostatní je moc vydařené. Hezké dny i léto

    Květa
    Květen 23, 2023
  2. Martine ahoj.
    Tak ty tvé nesnáze se mi na fotkách hodně líbí!!!
    Asi, určitě 🙂 bych je bral taky 🙂
    S pozdravem Václav.

    Václav
    Květen 14, 2023
  3. Teda Martine,
    já jen zírám, co toho máš nafoceno. A zase přehršel druhů. Ti ftáčci s krmením pro mladé nemají chybu, šoupálek je super. Pak mlžný muflon, liščí odcházení …….
    Tohle jsem schopen nasbírat tak za 6,5 roku, snad 🙂

    Mouka
    Květen 13, 2023

Napište komentář