Konečně i mufloni

Tak s jarem obcházím známé lokality. Třeba mufloní nebo ledňáččí. Tam k potoku jsem zašel už po několikáté, vždy jen tak na chvilkovou čumendu. A občas se ledňáček na známém místě objevil. To jsem ale sledoval z dálky, z pěšiny nad potokem. V neděli dopoledne jsem se rozhodl zkusit štěstí a zapasoval se mezi kořeny vrb. Tuto krkolomnou polohu jsem schopen vydržet maximálně hodinu. A během ní se třikrát objevil modrý drahokam na některé z větví okolo. Ale vždy jen na vteřinu, neměl jsem šanci cokoliv udělat. Jen jednou sedla samička kousek přede mne do větví na déle, ovšem tak šikovně, že jsem neměl šanci dostat tam objektiv. Takže nic. Naštěstí si na jednu z ledňáččích větví na chvíli sedl mladý skorec, nevyšel jsem tedy úplně na prázdno.Včerejší odpolední pokus z fotostanu vyšel úplně nulově.



No a v revíru, po neúspěšné ranní šoupačce na jelení cestě spěchám k horním loukám. Je pěkné ráno kousek po východu a já jdu zkusit potkat muflony. A kupodivu se daří. Hned z kraje vidím přecházet do malého remízku tři dospělé berany. Ale nemohu fotit, mám před sebou košťály staré lebedy. Bojím se, že mufloni v porostu zůstanou, ale podle zkušeností tuším, že by měli jen projít a zatáhnout až do blízkého lesa. A tak se naštěstí děje. Nejsem krytý, takže je otázka času, kdy mě frajeři odhalí. To se stalo, naštěstí mám dost nafoceno.



Trojice odbíhá do porostu a já jdu kousek dál kolem lesa abych viděl do daleka do luk. A vidím další muflony, ovšem ti jsou hodně daleko. Váhám, zda má smysl pokus o přiblížení. Sedmička beranů běhá kolem výběžku lesa tam a zpět, slyším i třesk toulců. Vím, že kdybych to zkusil, asi by to klaplo, vím už za ty roky kudy a jak, ale časově by to bylo na dlouho. A já musím za prací. A jak tak stojím, přemýšlím a koukám na vzdálené muflony, cosi se mi dostane do perifirie zraku. No prosím, tak tohle už jsem tady přesně v těchto místech taky kdysi zažil;o)



No ještě jeden pokus o králíčka "ohniváka". Zaslechl jsem jeho hlásek při čištění svodnice v cestičce a tak jsem zkusil. No není to furt ono, ale on se fakt špatně fotí, je problém vůbec postřehnout, že je poblíž.

  1. Ahojky, budu opakovat pány. Tady to je přenádherná série fotografií, která byla focená v pěkném světle. Mufloni, jelínek i ptactvo jsou parádní, tleskám. Martine, ať se stále daří :o)

    Květa
    Květen 23, 2023
  2. Skvělé všechno !!!
    Martine, fakt paráda!!!
    S pozdravem Václav

    Václav
    Duben 19, 2023
  3. Týýýjo!
    Skorec, mufloni a nakonec jelínek! Ten v neslunku je supr!
    A ten třetí muflon, co je čelem, se dobře směje 🙂

    Mouka
    Duben 18, 2023

Napište komentář