Zimopodzim

Na konci listopadu jsem se konečně potkal s muflony. Jenže stáli pod svahem na hranici lesa a paseky a já z vrchní cesty moc neviděl. Bránily mi buky. Ale ty potvory mě viděly asi dobře. Stačilo párkrát zašvenkovat s foťákem a už pádilo na dvacet kousků do mlaziny. Ale tak aspoň důkaz mám.



Taky se mi poštěstilo po dlouhé době cosi potkat na Jelení cestě, ovšem nic, co by se dalo fotit tak , aby z toho bylo cosi slušného. Šedivo a mlžno po ránu mi nepomohlo, tak jsem aspoň zdokumentoval po delší době divočáky. Bylo jich kolem 10.



No a od začátku prosince už jsem vlastně v revíru ani nebyl, pouze na újedi. Chvíli byl sníh, potom ne, teď zase je. Chodím jen tak co třetí den na hodinku a půl, občas nesedne ani sojka, někdy zase lítají jak divé, z dravců jen občas káně. Jen jednou jsem byl svědkem bitky mezi káňaty, a ta stála za to. Takový fofr jsem dlouho neviděl. Jen klubko peří, klovců a pařátů. Fotit to moc nešlo ale cosi dávám. Tož asi tak to je teď. Poslední káně se sněhem je dnešní, nic akčního. Vlastně je to vše.

  1. Maya
    Březen 3, 2023
  2. Přehoupl se nám rok a já nic nenapsala. Omlouvám se, ale nějak jsem to nedávala. Samo, že jsem si hezky početla a fotky musím pochválit, ale stopu jsem nezanechala. Sice pozdě, ale přeci: hodně štěstí, zdraví a dobré světlo do roku 2023. Hezké dny, a ať ti to stále tak skvěle fotí. Příště se polepším. :o))

    Květa
    Leden 11, 2023
  3. …Fotit to moc nešlo ale cosi dávám……….. jasně:-)
    Fotky káňat i straky jsou supr!! Ta pátá odspoda …. nebo čtvrtá? ….nebo šestá ….

    A zvěř potkáváš, tak zas je natrefíš v lepších místech.
    Mívej se!

    Mouka
    Prosinec 13, 2022
  4. Ahoj kamaráde.
    Konečně jsem se dočkal tvého reportu.
    Parádní je jako vždycky, fotky i zážitky máš úžasné a to si myslím, že v lednu ty tvé fotky teprve začnou na ujedi gradovat.
    Martine, paráda!
    S kamarádským pozdravem V.

    Václav
    Prosinec 12, 2022

Napište komentář