Rychlý souhrn nepříliš úspěšného období

Vezmu to velmi stručně, dnes to nebude opravdu žádné slohové cvičení na pět stran, už i proto, že červenec za moc nestál.:

Sice se cosi nasbíralo za celý měsíc, ale v poměru "cena/výkon" nic moc. I když , jak koukám do archivu, ty července byly takové i dříve. Toulal jsem se po lesních cestách, pasekách, občas kouknul k řece či na louku. U vody se ukázal skorec, mladý, letošák.



V lese na Jelení cestě to v červenci vůbec nefunguje. Z asi deseti pokusů se mi jednou ukázala prasata,přecházející cestu. Stihl jsem jen tak tak pár cvaků. A jednou laň s kolouchem, ovšem ty jsem nestihl vůbec.



Na louce se mi náhodně podařilo našoulat díky biopásu jednoho mladého raritního srnečka. A to byla asi jediná akce, u které mohu říct, že jsem si po dlouhé době zafotil.



Občas jsem vzal za vděk i nějakým tím ptactvem, zajícem, liška jen jednou proběhla kolem mě.I jezevce jsem viděl po ránu na loukách.



Srnec z louky od olšiny a druhý z bučiny a paseky u Slaniska jsou dodnes poslední mé úlovky. A aby závěrka nezlenivěla, vzal jsem za vděk i lesními zákoutími...



No a to je zatím vše. Jak se popasuji se srnčí říji nemám tušení, ovládá mě nějaká lenora;o)

  1. Tak už tu byli všichni;o) Takže díky vám, kamarádi, za kouknutí a rád bych se taky podíval na něco nového u vás!

    Martin
    Srpen 9, 2021
  2. Ahoj. Tak to je slušná červencová nedařba 🙂 Přeju ať říje vyjde co nejlépe.

    Měj se.

    Jirka
    Srpen 5, 2021
  3. Hezky jsi ze střípků poskládal červenec. Fotografie srnců jsou skvělé. Lišky, prasata a ostatní jsou super. TOP jsou fotografie zajíců, to je hodně pěkná práce. Pěkné dny, dobré světlo a hodně zážitků v srpnu.

    Květa
    Srpen 3, 2021
  4. No, tak ty říkáš a zase naříkáš že nic.
    Máš parádní pestrost, zajíci, srnce i trofejově moc zajímavě vypadající a v parádních místech. Liška, zátiší a ptactvo a i pohled na jezevce potěší. Prostě myslím, že skvělé.
    S kamarádským pozdravem VV.

    Václav
    Srpen 1, 2021
  5. Ahoj Martine,
    náhodou máš docela pestrou sešlost! Ťuhýk v barvách listí, ten špičatý srnec, zající na trati jsou paráda … srnčí mladík…. je na co se dívat a čím se pochlubit.
    A lenora je dána tím vedrem, aspoň u mě to tak je. A ani zvěř asi tím pádem nespolupracuje.
    Srpen ti to napraví!

    Mouka
    Červenec 30, 2021

Napište komentář