Velikonoční cárání

Velikonoce bez mrskutu, bez návštěv známých a rodiny, taková byla realita letošních svátků jara ( alespoň pro mě, pohana, to je o jaru a ne o někom ). Ale naštěstí ven do přírody se může! A tak jsme šel. Šel jsem do revíru hledat muflony, marně. Šel jsem do lesa fotit střízlíky, k vodě skorce. To jakžtakž klaplo, i když skorci mě trápí. Měli již krmit ale zatím jen sameček posedává stále okolo hnízda a zdá se čeká. Je to dlouho, nelíbí se mi to. Uvidíme. Při focení skorce se mi do cesty připletla i samička strnada rákosního. Nevím, jak na mnoze je to u nás běžný druh, mě potěšila.



Navštívil jsem taky po delší době lokalitu nad rybníkem za městem. Tam se mi podařilo jeden večer nafotit srnu v pasece. Díky Ketyně. Ta šuchotala v pasece a srna byla velmi zvědavá, co to tam šustí. Mě vůbec nevnímala, i když jsem se nijak nekryl a fotil jen z dřepu na lesní cestě.



Ještě předtím jsem zkoušel na políčku fotit srnady a večer jsem prošvihl lišku, která se z ničeho nic zjevila na horizontu kopce na louce, škoda.

Další vycházka do této lokality nepřinesla žádný úlovek v podobě zvěře, ale po letech se mi do hledáčku dostaly ropuchy. Jejich "říje" je v plném proudu a nejen v rybníčku ale i v pasekách a na polňčce jich je několik desítek. Projet tam auto, je to hotový masakr.



V pondělí odopoledne přišla změna počasí. Zatáhlo se, výrazně ochladilo a konečně i trochu zapršelo. I přesto jsme s Ketynou vyrazili nad rybník, ale byla to spíš kondiční pochůzka s jediným dokumentačním snímkem srn. A je po Velikonocích. Snad jste si je i Vy užili ke spokojenosti, jako já;o).

  1. Ahoj kluci. Jsem rád za Vaši zastávku. Abych řekl pravdu, ropuchy mě u mě taky trochu překvapily:o))
    Díky a mějte se a foťte!

    Martin
    Duben 21, 2020
  2. Ahoj. Žabičky už jsem u tebe nafocený viděl. Je fakt, že to není tvůj “ standart “ 🙂 ale máš je parádní . Strnad rákosní je celkem běžnej ptáček, ale je tak nenápadný , že jde jen těžko najít.

    Měj se.

    Jirka
    Duben 19, 2020
  3. Ahoj Martine.
    Tak to si piš, že jsem si velikonoce užil podobně jako ty. Máš parádní fotky jak srny, tak ptáčků, ale ta ropucha mě u tebe překvapila a jak píše Jan, ta čelní je fakt super 🙂
    S kamarádským pozdravem Václav.

    Václav
    Duben 14, 2020
  4. Ahoj Martine,
    tož měl jsi pestré velikonoce! Kromě všech fotek 🙂 a srny mě zaujala i fotka ropuchy, ale ta čelní, plavací, ta je supr!
    Mívej se!

    Mouka
    Duben 14, 2020

Napište komentář