Jelení rekapitulace

Letos jsem si opravdu s jeleny ve svém nízkojesenickém revíru užil. Prakticky všechny jsem potkal a fotil v jedné části revíru, při přecházení z domovské rozlehlé mlaziny při hledání nějakého dobrodružství. Nepoštěstilo se mi sice vidět nějaké říjné momenty, pouze troubení právě z oné mlaziny. Přesto to bylo nad očekávání úspěšné období od půle září do půle října. Rozhodl jsem se udělat jakýsi souhrn všech jelenů, které se mi podařilo dostat před objektiv a laicky odhadnout jejich věk a chovnost. Pokud by někdo ze čtenářů měl jiný názor ( vím, že dle jedné fotky lze těžko přesně usoudit stáří a kvalitu, přihlížel jsem i k chování každého z jelenů ), budu rád za komentáře;o)

  1. Ahoj. Lépe jsi tu „svoji“ 🙂 letošní říji popsat nemohl. Že jsou někteří lovní s tím nic nenaděláš. S chovatelského hlediska to tak je, ale při pohledu na ty chovné jeleny mám fakt radost, že se jim v Jeseníkách daří a snad se ta populace dostane do té kvality která tam bývala.

    Měj se.

    Jirka
    Listopad 2, 2019
  2. Hlavně u všech musíš napsat chovný! Abys je tam i za rok našel, co kdyby to četl někdo z lovců. 🙂
    To je úplně pohádková série, Martine! O tom si jen můžu nechat zdát. …..nebo raději ne 🙂
    Honza

    Mouka
    Říjen 31, 2019
  3. Názor jiný nemám, rekapitulace jak do učebnic. Hodně se ti letos zadařilo s těmi jeleny ve „svém“ revíru – super setkání s jeleny a super fotky !!!
    S kamarádským pozdravem Václav.

    Václav
    Říjen 31, 2019

Napište komentář