Trochu u jezevců, trochu v loukách

Tak se nějak poslední dobou motám jen kolem nor s jezevci. No bodejť by ne, pokaždé z toho mám nějaký zážitek, pozorování, ale tak jako poprvé s Vencou to už nevychází. V sobotu večer jsem šli dokonce ve třech, tedy kromě nás s Vaškem se k noře vydal i Honza. Jenže parádní pokoukání a i focení měl jen Vašek, my s Honzou jsme si nevybrali ideální místo.
Domluvili jsme se tedy hned i na neděli a spěchali domů něco pospat. I když jsem uléhal po půlnoci, vzbudilo mě ranní šírání po čtvrté hodině. Deset minut rozhodování a už se oblékám a jedu k polím zkusit štěstí se srnčím. Ale nedaří se. Jedinou útěchou celého rána mi bylo pronásledování bramborníčků v kousku nesečené louky pod obilím.

Ale potvůrky moc nespolupracovaly, vždycky na poslední chvíli, když bych potřeboval ještě dva, tři kroky blíž, přeletěly na jiný stvol. Srnčí zvěř jsem potkal až při návratu, v řepce, na nefototgenickém místě a daleko.

A večer zase znova ve třech k jezevčím norám. I když naše pozice tentokrát byly jiné, stejně to nevyšlo. Jezevci jen pokukovali po okolí ze vsuků, vylezli až pozdě a to ještě jen na pár chvilek a v místě, které je nejtemnější v celém rozlehlém komplexu nor. Tak snad se ještě někdy zadaří....

  1. Tak škoda, že si Honza necvaknul, ale snad nějaký zážitek byl.
    A bramborníčky máš parádní.

    Jirka
    Červenec 3, 2018
  2. No to musíme Venco!

    Martin
    Červenec 2, 2018
  3. Ahoj Martine.
    Máš pěkné zážitky jak z luk tak od nor a fotky pěkné, ta hlava jezevce je super !
    Doufám, že ještě aspoň jednou k norám se dostaneme.

    Václav
    Červenec 2, 2018
  4. Vidíš Honzo, a stačilo abys dřepnul 2 m doleva nebo doprava. Někdy rozhodují maličkosti. A vo tom to je.

    Martin
    Červenec 2, 2018
  5. Martine,
    skoro každý den máš něco na kartě a to je fajn. Náhodou ty dvě poslední fotky jezevcovy hlavy jsou supr, v posledních paprscích … o tom si nechávám jen zdát.

    Mouka
    Červenec 2, 2018

Napište komentář