Krátké setkání – dokument

Ráno vyrážím v patách s Ketynou za prací. Pro jistotu foťák beru s sebou. Na jedné z četných pasek štěká hlubokým hlasem srnec. Nenechá nás přijít blíž a tak aspoň snímek paseky se srncem zůstává jako upomínka.
Obcházíme další zajímavý úsek mezi mlazinami. Kus zvěře hlučně láme v boučí, tuším asi vysokou. Nevidím ale nic. A přecházíme asfaltku a pokračujeme po rozježděné, kdysi pěkné lesní lince. A co to? Proti nám běží nějaká malá zvířátka, jsou tři. Co to..ale do prčic, selata! Dvě uhýbají doleva do trávy u linky a jedno se zastavuje a čeká na psa. Ketyna se jaktěživ s podobným stvořením nesetkala a tak kluše k seleti. Očichnou se navzájem a v tom se z mlází vedle cesty ozve výhružné hluboké zamručení a zafunění. Bachyně je tam, kousek, snad 5 m od Ketyny. Už ji i vidím. Rychle hvízdnu na psa, bachna asi taky na sele a tak se malá milá dvojička rychle loučí...

Škoda, že tato situace nebyla delší, abych stihl i něco s foťákem vymyslet. Takhle to byly jen tři rychlé cvaky. Ale i tak jsem se po ránu pobavil.

  1. Srnec v pasece je parádní a zážitek se selaty asi neopakovatelný. Pobavilo 🙂

    Jirka
    Květen 25, 2018
  2. Ta předposlední fotka je suprová :)) Zážitek určitě pro všechny tři-tebe, Ketynu i prasátko :))

    Marek
    Květen 22, 2018
  3. A srnec v supr prostředí!!

    Mouka
    Květen 22, 2018
  4. 🙂 máš to aspoň bezva zpestření, no ni? Fajné …

    Mouka
    Květen 22, 2018
  5. A zase jeden ze super zážitků, Ketyna Ti připravuje parádní zábavu.
    Líbí moc 🙂

    Václav
    Květen 22, 2018

Napište komentář