Zamlžený listopad

Listopad je asi charakterický právě mlhami, pošmournem, vlezlem. Ten letošní je teda podle mě snad vzorem všech listopadů! Mé toulky za muflony jsou do mrtě provázeny právě takovým počasím, ať ráno, v poledne či večer. Jako například setkání nedávno na loukách. Málem jsem díky mlze tlupu muflonů přehlédl, ale také díky mlze jsem se k nim dostal velmi blízko ovšem díky mlze se nedalo téměř ostřit. Přesto jsem zkoušel pár fotek udělat. Dokonce se mi ukázala konečně i jakás takás říjná situace, to když jeden z beranů očichával jednu z kolegyň u intimních partií.
Celou dobu jsem marně doufal, že vítr mlhu odežene a já budu najednou, jako mávnutím kouzelného proutku mezi ranním sluncem osvětlenými muflony. Nic takového se ovšem nestalo, takže vznikly jen jakési zašumělé dokumenty.
Jaké bylo mé rozčarování, když za pár minutt po akci, když jsem sjel do jiného úseku revíru, svítilo sluníčko z modré oblohy. Další rozčarování mě čekalo doma. Mlžné fotky mi na monitoru ukázaly, kolika nečistotami trpí snímač mé 1200D :o) Klonovací razítko zoneru mělo co dělat.
I další den byla mlha jak z partesu a vydržela až do poledních hodin. Potom sice neustoupila úplně ale alespoň trochu zřídla. Toho jsem využil ke krátké šoulačce lesem do míst obvyklých stávanišť mufloní tlupy. Mufloni tam byli, ovšem k nějakému focení mě pustili až při druhém našoulání lehce zrazené tlupy. Tam už mlha byla jen slaboučkým odvarem té ranní, ale když nevadí mlha, vadí něco jiného.
V tomto případě mi překážel všemožný podrost, větve, trávy, no prostě OPĚT prekérka...
Ale přes všechno to obtížné mám radost, že se mi podařilo muflony našoulat a pokochat se jejich přítomností v revíru.

  1. Ahoj kluci, díky za příspěvky. Muflony jsem potkával poměrně často, teď se ale vytratili kamsi a navíc vůbec nemohu narazit na jinou zvířenu a že by to změnu chtělo, co?
    Mějte se a a mějte fajn předvánoční pohodu.
    M

    Martin
    Prosinec 3, 2017
  2. Fajnový muflony tam máš a líbí i ty mlhovky. Není to jednoduchý v takových podmínkách.

    Ahoj a ať se daří.

    Jirka
    Prosinec 2, 2017
  3. Ahoj 🙂
    Tak konečně jsem si přečetl tento příspěvek, líbí se mi i s fotografiemi. S těmi větvemi a různým lesním podrostem, a buřením musím jen souhlasit, jen velice těžko se hledá prostor, tak aby něco nevadilo. Tobě se to povedlo – gratuluji.
    Máš to super !!!!

    Václav
    Listopad 28, 2017
  4. Tak přeci jen si pořídil, i přes mlhu i zmrazky! Blahopřeji.

    Štěpán
    Listopad 26, 2017
  5. Super Martine! Je fajn, že je tam zase máš v takovém počtu. A mhlovky taky sem tam potřebuješ, neee furt čisté fotky.
    A ten beránek na poslední fotce mi připomíná šaška, s tou jeho čepicí, jen rolničky mu chybí :-).
    A dostal ses docela blízko!

    Mouka
    Listopad 25, 2017

Napište komentář