Jen tak něco

Sem tam se vydám do svých starých "lovišť", no úspěšný moc nejsem. Jelení cesta je zarostlá tak, že bych tam mohl fotit jen vysokou, ale ta se neukáže. A okolní paseky, které bývaly kdysi občas ke mně přející se změnily v nepřehlednou džungli už úplně. Ale to je normální vývoj. Zkrátka paseky stárnou a zarůstají, bohužel pro mě na většině z nich jsou vysazené olše a ty jedou jako blesk, takže letos už mají ke 3 metrům a to je pro mě konečná. A zvěř se v tomto porostu cítí bezpečně, je nepolapitelná. Navíc nové paseky už nevznikají. Pár míst , kde by se fotit dalo ještě je, ovšem to bych tam musel narazit na zvěř. A to se nedaří. Takže mám pár fotek srn (srnčata vždy stála opdál ve vyšší trávě, často jsem to zjistil až zvěř odbíhala) a jednou jsem potkal 2 muflonky, ovšem zase v místech, kde to zkrátko nešlo.Ale jsem rád, když mám možnost jednou za čas potoulat se známými místy.



Jedno ráno jsem se nechal zlákat Vaškovými fotkami a zajel na jeho rybník. Bylo tam fakt živo, volavky v dálce, plno mladých slípek zelenonohých, kačeny, párek labutí. I ten ledňáček mi jednou sedl a potápku malou taky pozoroval, i když z uctivé vzdálenosti. A taky byl dost často vidět přelet nějakého dravce, tipoval bych to možná i na luňáka. Všechno toto bohatství je však ze břehu velmi obtížně fotitelné, fotovor by byl jiná liga. A já věřím, že Vašek něco takového spáchá, když ne letos, tak příští sezonu určitě;o)

  1. Tož zas pěkné fotky, Martine. Srny jsou jako vždy perfektní, vodní havěť zajímavá, že tolik druhů.
    Vašek se sice těší na jelení říji, ale já moc ne. To zas bude dřina :-)).
    Mívej se!

    Mouka
    Srpen 25, 2024
  2. Ahoj Martine.
    Jsem rád, že rybník nezklamal a věř, že ten fotovor vyrobím, ze břehu tu ptačí nádheru fotit je fakt zoufalství 🙂 Toho dravce jsem taky nemohl určit, nevím.
    Fotky máš pěkné, tak jako vždy a teď už se budeme těšit na jelení říji, snad nějaká bude ……
    S kamarádským pozdravem Václav.

    Václav
    Srpen 25, 2024

Napište komentář