Jeden fofr příspěvek

Dnes to vezmu velmi zkrátka. Ven se dostávám jen občas, moc toho nemám. Spíš tak zjišťuji co kde by se dalo. Tak jsem třeba objevil jezevčí hrad jen kousek za městem v pastvinách u přítoku do rybníka. Je fakt rozlehlý a čerstvě hrabané hlíny na tatrovku. Jenže...Hrad je v břehu stoupajícím od potůčku k hraně louky a vsuky jsou pod větvemi keřů a smrků, které jsou zavětveny až k zemi. navíc okolo rostou metrové kopřivy, tma je tam už odpoledne. Takže nic. Při potulkách v okolí, kdy jsem marně hledal jeřáby, kteří zde byli foceni nezávisle dvěma lidmi, potkával jsem jen krávy. Tu a tam srnčí či zajíce a lišku. Vše ovšem nefotitelně daleko.



Takže nachozeno mraky kiláků a nic z toho. I v bývalém revíru jsem párkát byl, nějaké muflony potkal, ale zase jen tak na dokument.



No a taky jsem nevzdal hledání kulíška. A překvapivě jsem ho našel v jasanu, v jeho předloňském hnízdě. Nevím, zda už krmí či sedí, to hodlám vyšetřit až za pár dní.



No a to je tak nějak vše. Děkuji za pozornost a snad se časem něco podaří.

  1. Ahoj Martine, tož narozdíl od tebe, mám já nafoceno …… kulové. Si furt stěžuješ a přitom máš bezva fotky kulíška i muflonů. :-).

    Mouka
    Květen 10, 2024
  2. No, je dobře že chodíš ven 🙂 Potkáváš zvěř, našel jsi kulíška a to je prostě super !!!!
    Těším se na seriál s kulíškem 🙂
    S kamarádským pozdravem Václav

    Václav
    Květen 10, 2024

Napište komentář