Říjnové marnosti





Dlouho jsem nic nepřidal, že ano? No ono totiž nebylo nějak co. Taky mi odešel můj letitý monitor a neměl jsem odvahu dělat fotky na tomhle malém kancelářském prdítku, co mám zatím jako náhradu. Ale nakonec mi to nedalo a cosi sesmolím. Jak povídám, není moc co, ale po střípcích se cosi nasbíralo. To, že v revíru je již dlouho jako po moru, to tady nebudu moc rozebírat. V říji houbaři, teď vlk. Mufloni jsou ztraceni, vysoká chodí v noci, asi. U jelení cesty jsem potkal poslední vysokou 12.10., od té doby nic.



Vzdálenost i světlo bylo proti mně, fotky na prd, neostré, nedobré. No a pak už dlouho nic. Hledal jsem muflony. Jednou jsem je zahlédl v bukové mlazině na útěku, jedno ráno mi došel před objektiv samotný beran v tmavém lese. Zjevně taky hledal mufloní tlupu, jako já.



Toto bylo 21.10. a od té doby se mi do cesty nepřipletl jediný kousek mufloní zvěře. A vlastně žádné zvěře! Informaci o záznamu vlka na fotopasti v centru revíru jsem začal najednou vnímat asi jako docela zásadní. Zvěř není vidět, stopy ano. Čili nějaká tu je, ale chodí asi v noci. Zkrátka po ránu v revíru je pusto prázdno už třetí týden. Jedno ráno jsem zkusil štěstí ve svém druhém revíru, kam brzy po ránu většinou nechodím. A hned v první pasece tři kusy vysoké, ve druhé pak čtyři. No prosím, tady to nějak funguje.



Ve svém domovském revíru jsem se znova snažil najít muflony, nejsou k nalezení. Ještě nikdy se mi nestalo, abych na ně během dvou týdnů nenarazil. Jiný důvod, než přítomnost velké šelmy mě nenapadá. A tak fotím ptáčky. Sýkorky a králíčky.



No a včera jsem po čase zkusil už dlouho marnou jelení cestu. A najednou překvapení při cvakání sýkorek. Přes cestu přešla daněla. Tak daňčí zvěř jsem na jelení cestě ještě nefotil. Do teď;o)

  1. Přátelé kamarádi, díky moc za povzbuzení. Nějak už si na tu situaci začínám zvykat, takže se už tolik nenamáhám;o)
    Jirko, kostelík je na Uhlířském vrchu u Bruntálu jižně, je to foceno z jednoho kopce v revíru nad hlavní silnicí na Ol., která byla utopená v mlze tehdy.
    Květo, šelmu nechytím, to je jasné. Už tam přechází několik let a viděna byla jen jednou v noci nočákem.

    Martin
    Listopad 13, 2022
  2. Ahoj.
    No fakt žádná sláva 🙂 Máš jen jelení, mufloní, dančí zvěř a pěkný fóglíky v přirozeným prostředí. No a stává se s Tebe dobrej krajinář viz. úvodní fotka. Kde to je jestli můžu se zeptat ? Líbí se mi.

    Měj se.

    Jirka
    Listopad 13, 2022
  3. Ahoj Martine, ta šelma je určitě velmi nepříjemná, ale její fotky by byly fajn. Jinak jak píší pánové, jelení zvěř se neomrzí (máš), muflony (máš) a opět najdeš. U nás stále leží na poli a za nimi odkráčela i srnčí zvěř. Danělka je úžasná, moc se ti povedla a opeřence ty já mám moc ráda (krásně se u nich odpočívá).
    Tak odpočívej u sýkorek a králíčků, ať máš hodně sil na zimu a větší opeřence.

    Květa
    Listopad 8, 2022
  4. Ahoj Martine.
    A to je důvod, proč chodím k rybníku.
    Přesto máš nějaké zážitky i s fotkami a určitě se to zlepší 🙂

    Václav
    Listopad 5, 2022
  5. Hoj Martine,
    tak jak na to, že nikde není žádná zvěř, máš fajn úlovky! jelení zvěř je pokaždé bezva, ta neomrzí. Tohle u nás nemáme.
    Mufloni se třeba zas obejví kdesi, však jim začíná říje. A ta danělka je moc dobrá! V super světle!
    A neboj, zas nebudeš vědět, co dřív fotit!

    Mouka
    Listopad 4, 2022

Napište komentář