Dlouhé nic…a pak konečně cosi

Fakt, ale opravdu, strááášně dlouho se mi nedařilo nic vyfotit, i když jsem potkal nějakou zvěř, nešlo to. Z různých důvodů. Ten hlavní byl, že jsem ji potkával velmi sporadicky, třeba týden v kuse se mi nepodařilo cokoliv jen zahlédnout. A tak občas zastavím u močálu a zkontroluji, co tam kde plave a sedí. A vždy je tam kvakoš. Sedí stále na stejném místě, zašitý v keři. Nedostupně. A jednou tam dokonce seděli dva.



Až předevčírem se mi do hledáčku dostala zvěř. Srneček v pasece už o mě věděl, takže jen počkal co se ze mě vyklube. Takže jen jedna série fotek a konec.





PO ČASE NA JELENÍ CESTĚ

Na mé oblíbené cestě jsem nebyl už přes týden. Jednak jsem měl co dělat v práci mimo lokalitu a taky jsem se tam ani nijak nehrnul. To proto, že několik mnoho minulých návštěv bylo naprosto marných. No ale teď už byl čas se po cestě po ránu projít. Když vystupuji z auta, na horizontu protějšího kopce se mezi solitérními modříny klube velká rudá koule. No, tak zase jsem to nestihl před východem, asi to chtělo o deset minut vstávat dříve. Ale co už, nikdy nikdo neví, jak to bude. Šoulačka po cestě je vlastně jen hra o náhodu s načasováním. Mohu jít a nic nevidět, protože zvěř přešla před deseti minutami, to samé platí opačně. Třeba jdu brzy a zvěř přechází po mně. A když se to náhodně sejde, setkáme se. A to se dnes stalo. A já zase začal věřit na svou oblíbenou jelení cestu...



Takže jak to tohle ráno bylo? Jednoduše. Během 21 minut se mi poštěstilo na úseku cca 300 m vidět a trochu fotit tolik, co za několik předešlých vycházek ani omylem. A už nebudu nic říkat, jen to, že naskládám fotky jako příběh...Ale pozpátku! :o))



No a to hlavní se událo hned na začátku...



Jako bonus je pro mě poznání, že tento jelen je stejný, který zde vloni ovládal říjiště a já ho fotil v pasece mezi cestou a mlazinou 24.9. Má skoro navlas stejné paroží po roce. Tak to byl můj po dloooouhé době opravdu skvělý zážitek a super zamračené ráno ( bo to vycházející slunko rychle přikryla šedivá obloha ).

  1. Krásné fotky Martine. V krásném prostředí máš ty jeleny a liška taky parádní. Já mám teď dlooouhé nic a pak konečně..zase nic 🙂 tak jsem rád, že můžu kouknout aspoň u tebe a připomenout si jak ta zvěř vypadá :))

    Marek
    Září 15, 2022
  2. Děkuji všem za zastávku…no a teď je další dlouhé nic:o)

    Martin
    Září 8, 2022
  3. Parádně se zadařilo. Znám ta rána, kdy se těším, že je konečně volno, konečně trochu světla, ale zvěř a ptactvo nikde. Pak naštvaně čekám na další víkend, kdy nevyjde (pro změnu) počasí :o)).
    Máš to krásně seskládané a skvěle nafocené. Budu se opakovat, ale tu lišku ti fakt móóóc závidím. Tak dobré světlo a vstup do podzimu.

    Květa
    Září 6, 2022
  4. Ahoj. Korňa chlape parádní obrázkovej příběh. Jsem rád, že se ti daří a máš to v pěkným prostředí focený. No a jelen jesenickej prostě nádhera a jestli dobře počítám, tak desaterák korunovej.

    Měj se.

    Jirka
    Září 4, 2022
  5. Na „dlouhé nic“ se poptej u mě, jak dlouho trvá 🙂

    Mouka
    Září 1, 2022
  6. Parádní a s tím jelenem to je super !!!
    S pozdravem Václav. 🙂

    Václav
    Září 1, 2022
  7. Závidím …..

    Mouka
    Září 1, 2022

Napište komentář