Předjarní všednosti

Takže jak to teď mám? No popravdě nic moc. Počasí na prd, v lese klid, pusto. U újedi už jsem to zabalil dávno. Občas tam zajedu nakrmit sýkorky, jinak nic.



V revíru na podvečerní šoulačce jsem byl asi třikrát, dvakrát na jelení cestě. Tam se alespoň pohybuje nějaké srnčí, nic jiného jsem tam neviděl.



A taky teď častěji zajdu na pole jen asi dva kiláky nad sídlištěm. To bylo tak :

Minulou sobotu jsem měl za úkol sehnat dárek pro malého synovce. Za městem už leta letoucí máme velkou prodejnu hraček. Zajel jsem tedy cosi vybrat a nebyl bych to já, abych alespoň na chvilku nevylezl na břeh nad rozbitou silničku a nerozhlédl se po polnostech. A hele ho, v oranici asi sto metrů ode mne vidím trčet tři srnčí hlavy. A tak šup do auta, doma převléct, vzít batoh s foťákem a psa a za 15 minut jsem zpět. Snažím se došoulat oranicí k srncům, jeden už se paství. Proto se to nedaří jak bych si přál. Ale něco mám nafoceno i v tom nevlídnu a mohu na ty narozeniny s dárečkem.



Samozřejmě jsem se do polí za městem ještě několikrát vrátil, v rúzných typech počasí a z různých úhlů.. Poslední dvě návštěvy už byl na poli jen jeden ze tří mušketýrů. Nic moc se nepodařilo, jen takové fádní fotky polních srnců. Ale aspoň "cosi dělám"....

  1. Ahoj. Tak hodně si teda užíváš všedností 🙂 Pěkní srnci v líčí a za mě ten šesterák za pařezem.

    Měj se.

    Jirka
    Březen 15, 2022
  2. Honzo, Vašku ahoj a díky za komentíky. Jak se tak dívám, tak zatím to všude nějak drhne. Tak vydržet!

    Martin
    Březen 11, 2022
  3. Martine moc pozdravuji.
    Máš i na tu bídu, kterou máme asi všichni skvělé fotky, opravdu parádní. Jasně, ty z lesa jsou TOP, ale já bych bral i ty polní 🙂
    S kamarádským pozdravem Václav.

    Václav
    Březen 5, 2022
  4. Náhodou, Martine, máš supr srnčí. A nejvíc mě zaujaly ty s cedulí a ten poslední posněžený! Ten je parádní!
    Týý jo, co já bych dal za cosi chlupatého před objektivem. Musím se spokojit jen s přírodninama :-).
    Ale už jsem vyrazil na zajímavou lokalitu s jezevci a asi i psíky. Teda podle stop a hrabání. Zatím jsem seděl jen jednou a nevylezlo nic. Ještě je brzy, ale nechci propásnout začátek.

    Mouka
    Březen 4, 2022

Napište komentář