Mezi loukou a potokem

Tak nejprve ta louka.
Ráno už se vstává před pátou aby se jeden dostal do revíru včas. No jo, noci se krátí. Ale už podruhé dnes nemám úspěch, na enklávě luk nic. Vysoká už se asi přestěhovala jinam a mufloni? To netuším. Ještě před týdnem jsem zde vídával od čtyř do jedenácti dospělých beranů. Ale vypadá to, že i ti už se rozdělili a rozptýlili po revíru. Ještě zkusím obvyklou lesní zkratku, která mě krytého dovede na další plochu luk. A tam konečně cosi vidím. Dva mufloní berani. Ale daleko v louce. Přesto se připlazím k zarostlému padlému kmeni a doufám. Berani se paství a zvolna se přibližují.
Světlo je bídné, je dost brzké ráno a sem na západní stranu se světlo dostává později. Mufloni jdou ale velmi nadějně, jenže ve finále se mírně stočí a do lesa zatahují jinde, než jsem doufal. Přesto pár fotek vzniklo.

Bohužel, poslední fotky, kdy oba stáli vcelku blízko a ukázkově tak, že se nepřekrývali, ovlivnila tráva před objektivem. Při tomto úhlu nebylo kam uhnout.


No a teď potok.
Večery se protahují a tak , když nemám trénink či jiné nezbytnosti, zkouším kamsi vyrazit. No a dnes jsem si vzpoměl, že kamarád Mouka našel ledňáčka kousek odtud. Už jsme to byli jednou rychle se psem okouknout, dnes už bez Ketyny a s maskovačkou jsem šel na "ostro". A vyplatilo se. Ani ne po deseti minutách sedla na větvičku samička a pěkně držela. Bohužel světla opět málo, akce žádná ale mám radost, že jsem po čase mohl vidět ledňáčka v hledáčku. Zkusil jem ještě jedno místo na druhé straně asi o 100m dál, kde jsem minule také viděl sedět jednoho modráska. A dočkal jsem se i tam, jenže ledňáček sedl na jinou větev a než jsem "přešajtroval", byl fuč. Tak alespoň mám holku z Honzova místa;o)

  1. Berani jsou skvělý a parádní prostředí tam máš. No a ledňáček jako bonus. Tak věřím, že bude pokračování.
    Ahoj.

    Jirka
    Duben 28, 2018
  2. Martine opět skvělé, mufloni jsou dobří, fotky se mně moc líbí.
    Konečně ledňáček, já je na Moravici ještě neviděl .
    Blahopřeji -)

    Václav
    Duben 25, 2018
  3. Safra, Martine, ti mufloni ti chodí tak fajn po loukách, i když není světlo třeba, tak furt je to supr. Já je fotím jen mezi stromy a to ještě víceméně náhodou.
    Máš je fajné a modráska k tomu … hm hm hm. A to je určitě jen začátek!

    Mouka
    Duben 25, 2018

Napište komentář